U trendu

Dobrašinović: Kriminalne grupe u unutrašnjosti Srbije su pod patronatom vlasti

Predsednik Topličkog centra za demokratiju Dragan Dobrašinović izjavio je danas da vlast vodi selektivnu i paradnu borbu protiv organizovanog kriminala i da zbog toga nije bilo hapšenja kriminalnih grupa u unutrašnjosti Srbije.

Dobrašinović je agenciji Beta kazao da borba protiv organizovanog kriminala pre svega podrazumeva borbu protiv kriminalnog dela te „mafijaške hobotnice“ koja se nalazi unutar državnih struktura.

„Sve ulične bande i narko-karteli izvedeni su iz kriminalnog miljea koji je infiltriran u državnim strukturama: u policiji, pravosudju i izvršnoj vlasti. Ako vlast zaista želi da se razračuna s organizovanim kriminalom moraće prvo da podje od sebe“, rekao je Dobrašinović.

Istakao je da kriminalne grupe „haraju“ u gotovo svim većim gradovima u Srbiji.

„Sve te kriminalne grupe, bez obzira iz kojeg su grada, imaju podršku vrha vlasti. Političke strukture iz Beograda zajedno s organizovanim kriminalnim grupama takodje iz Beograda, predstavljaju logistiku i podršku kriminalnim grupama u unutrašnjosti Srbije“, istakao je predsednik Topličkog centra za demokratiju.

Upitan zašto ni posle mesec dana od najave predsednika države Aleksandra Vučića nije došlo do hapšenja kriminalnih grupa u unutrašnjosti Srbije, Dobrašinović ja kazao da je osnovni razlog to što je većina tih grupa pod patronatom vlasti.

„Ne postoji nijedan razlog da kriminalne grupe u unutrašnjosti Srbije budu na poštedi. Samo vrh vlasti zna zbog čega je borba protiv organizovanog kriminala selektivna i paradna. Tu borbu može da vodi ili da opstruira samo vrh vlasti“, zaključio je Dobrašinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.