Dragan Džajić: Proživeo sam tri godine pakla, ožiljci će ostati, ali život ide dalje

Legendarni bivši fudbaler i funkcioner Crvene zvezde Dragan Džajić boravio je prethodnih dana u Sarajevu, gde je prisustvovao promociji dokumentarnog filma „Džajić“, autora poznatog novinara Sabahudina Topalbećirevića.

Popularni sarajevski Baho je poznat kao zakleti navijač Sarajeva, ali je kao dečak, na svojoj prvoj utakmici na Koševu, Sarajevo – Crvena zvezda, ostao fasciniran Džajićem i to je pretočio u emotivnu filmsku priču.

– Pa da, srećom da je bio mrak u dvorani. Sve je to sada iza mene, ali kada sam to ponovo gledao na ekranu, iznova sam to proživljavao. U nekim trenucima projekcije baš sam bio na rubu da se emotivno slomim. Ja sam iz Zvezde otišao 2004. godine. U te četiri godine samo sam jednom bio na stadionu. Moje povlačenje i rastanak prošli su bez ikakvih problema i nakon četiri godine upada mi policija u kuću i pred kamerama i snimateljima odvodi me u lisicama. Ne želim toga ni da se prisećam, premda jako dobro znam ko je stajao iza toga i kome je trebao Džajić u zatvoru, kaže proslavljeni fudbaler, koji jedosta emotivno proživljavao gledanje filma, pogotovo drugi deo u kojem je prikazano kako je u lisicama odveden iz kuće u pritvor

Džajić smatra da je to bio politički progon i da ništa nečasno nije uradio u Zvezdi za 55 godina, prenose Novosti.

– Nego što drugo nego da je bio politički. Glasalo se da li dobijaju ili gube izbore ako me uhapse. Znam i puno dublje od toga, ali verujte, dosta su mi bile tri godine pakla. Ne želim tome da se vraćam, premda ne mogu to nikad do kraja da potisnem. Ožiljci će ostati, ali život ide dalje. Proveo sam pet meseci u pritvoru i s time sam mogao da se nosim, jer znao sam da su optužbe bile iskonstruisane, ali najteže mi je bilo zbog supruge i dece, zbog moje majke, zbog mojih ljudi iz rodnog Uba, zbog svih prijatelja koji me znaju. Pa ja sam 55 godina proveo u Zvezdi i nikad, baš nikad nisam napravio bilo šta nečasno i nikad nisam vodio finansije. Dao sam Zvezdi ono što sam najbolje znao, fudbalsko znanje, a na kraju sam postao meta. Ne može sve u životu biti med i mleko, izdržao sam i to.

Na kraju se Džajić osvrnuo i na Zdravka Mamića kontroverznog prvog čoveka Dinama iz Zagreba.

– Video sam se sa Zdravkom. Pratim i ovo što se dešava oko njega, znam kroz šta prolazi i baš mi je žao. Mislim da je napravio puno za Dinamo. Razumem koliko mu je teško, osetio sam na svojoj koži kako je naći se u takvoj situaciji, kaže Dragan Džajić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.