U trendu

Dragan Marković Palma: Marinika Tepić vrši pritisak na pravosudje

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić vrši pritisak na pravosudje, jer je rekla da će svaki odgovorni tužilac odbaciti privatne tužbe koje su protiv nje podnele žene iz Jagodine.

„To je klasičan primer pritiska na pravosudne institucije“, naveo je Marković u pisanom saopštenju koje je prosledila gradska uprava u Jagodini.

Marković je komentarišući izjavu Marinike Tepić da će predmet protiv njega za podvodjenje maloletnica možda preuzeti Tužilaštvo za ogranizovani kriminal u Beogradu, rekao da ga „čudi da Marinika Tepić nije tražila da Haški tribunal preuzme takozvani izmišljeni slučaj“.

Marković je u pisanoj izjavi naveo da je suština da Marinika Tepić „nema ni svedoke ni žrtve, jer je izmislila ceo slučaj i sada kao kockar podiže ulog sa tužilaštvima, jer su joj prazne karte“, i da što se njega tiče slučaj zbog optužbi za podvodjenje žena i maloletnica „može da preuzme ko hoće i CIA i KGB“.

„Nije joj valjala jagodinska policija, sada kraljevačko tužilaštvo, po njoj je malo bolje, ali ni u Kraljevu nije dala imena svedoka i žrtava, već traži Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, a šta je sledeće – Haški tribunal“, naveo je Marković.

Marinika Tepić izjavila je danas, nakon davanja iskaza u tužilaštvu u Kraljevu o navodima o podvodjenju devojaka i maloletnica na privatnim žurkama Dragana Markovića Palme u Jagodini i Končarevu „da je iznela puno više detalja nego u jagodinskoj policiji, kao i da su pristup, komunikacija, zainteresovanost, na koje je naišla, bili na maksimalnom nivou“.

Tepić je navela da ne može da kaže da ima garancije ali da ima „maksimalna obećanja tužiteljke“ da će učiniti sve da ovaj predmet preuzme Tužilaštvo za ogranizovani kriminal u Beogradu, jer slučaj ima elemente organizovanog kriminala.

Prema njenim rečima, to bi očevice i žrtve ohrabrilo da pred državom, u koju do sad uglavom sumnjaju, mogu da iznesu svoja jeziva iskustva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.