Drama u Tutinu: Ubijen mladić (22) prilikom hapšenja zbog šverca

Policija u Tutinu pucala je i ubila muškarca S.F.(22), koji se oglušio o njihove naredbe da se zaustavi, već je automobilom udario u njihovo službeno vozilo, prenosi „Blic“.

Prema nezvaničnim saznanjima, patrola policije nalazila se u zasedi u selu Dolovo na Pešterskoj visoravni, sa ciljem presecanja ilegalne trgovine akciznom robom.

– Mladić koji je upravljao automobilom, odbio je da se zaustavi, već je udario u njihovo patrolno vozilo i krenuo ka njima. Tada su policajci reagovali i zapucali – priča naš izvor iz policije.

Kako nezvanično saznajemo, upucani muškarac žitelj je sela Pokrivenik, u blizini Tutina.

Istraga da li je upotreba vatrenog oružja bila opravdana

Portparol višeg javnog tužilaštva Adnan Baćićanin saopštio je da je „u policijskoj akciji PU Novi Pazar, Policijske stanice Tutin, radi sprečavanja krivičnog dela nedozvoljena trgovina, rano jutros oko jedan sat posle ponići, u selu Dolovo u Opštini Tutin, lišen je života S.F. (22) iz Tutina.“

„Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je odmah započelo istražne radnje kojim će se utvrditi da li je upotreba vatrenog oružja bila opravdana i zakonita. O svim preduzetima radnjama i rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno obaveštena“, navedeno je u saopštenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.