U trendu

Dva Surčinca nagodila se sa tužiocem za nelegalnu gradnju

BEOGRAD – Dvojica Surčinaca koji su sinoć uhapšeni zbog nelegalne gradnje hala u Surčinu i Jakovu sklopila su danas sa Trećim opsnovnim tužilaštvom u Beogradu sporazume prema kojima su priznali krivična dela i već su pravosanžno osuđeni za uslovne kazne zatvora i novčane kazne.

Slavku Rodiću sud je potvrdio sporazum prema kojem je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu 300.000 dinara zbog građenja hale bez dozvole u blizini kod aerodroma površine 1.400 kvadratnih metara, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.
Milan Cucin je sklopio sporazum o priznanju krivice prema kojem je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog građenja bez dozvole hale u Jakovu.

U sredu je uhapšen N.S. takođe iz Surčina zbog istog dela a juče je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci zatvora sa rokom provere dve godine zbog nelegalne gradnje dvospratne kuće, na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odredni Zakona o ozakonjenju.

U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo „građenje bez građevinske dozvole“, ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar