U trendu

Dvojica Crnogoraca likvidirana u Beču, jedan od ubijenih Vladimir Roganović (foto, video)

Novljanin Vladimir Roganović (31), jedan od navodnih članova “kavačkog klana”, ubijen je danas u centru Beča, prenose regionalni mediji.

Prema prvim informacijama, on je ubijen sa još jednim pripadnikom pomenute kriminalne grupe, 22-godišnjim Stefanom Vilotijevićem iz Nikšića.

Oba muškarca su, javljaju bečki mediji, pogođena u glavu.

“Dve osobe pronađene su sa prostrelnim ranama danas oko 13.30 sati u Lugecku u Beču”, objavila je policija.

Jedan osumnjičeni je u begu, objavila je policija u tvitu i odbacila povezanost ovog događaja s terorizmom.

Područje nadleću helikopteri.

https://twitter.com/HellyN098/status/1076104592277024769

Ko je Vladimir Roganović?

Novljanin Vladimir Roganović, koga bezbednosne službe označavaju kao člana kavačkog klana, a koji je u Srbiji osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga traži zbog dva krivična dela.

Crna Gora je za njim raspisala poternicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci, a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović teško je povređen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima za samo mesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar