Evo kako je Stojković prevaren za 350.000 evra

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković saslušan je u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru istrage koja se vodi protiv predsednika gradskog odbora DSS Uroša Jankovića i još šest osoba kojima se na teret stavlja da su ga prevarili, prodajući mu tuđe placeve.

Kako prenose Novosti, postupak je pokrenut početkom novembra prošle godine, a pored Jankovića osumnjičeni su i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović, zatim Vladimir Đurković, Marko Zorić, Slađan Tanić, Aleksandar Rakićević i Isidora Dašić.

Prema nezvaničnim informacijama Stojković je ponovio sve ono što je neposredno po pokretanju postupka ispričao u medijima, opisujući način na koji im je dao više od 350.000 evra na ime kupovine spornih placeva.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su tokom 2015. i 2016. godine u Beogradu naneli Stojkoviću štetu veću od 30 miliona dinara. To su uradili tako što su mu, kako se tvrdi, koristeći falsifikovanu dokumentaciju, na prevaru prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu.

Sumnja se da su Stojkoviću ponudili na prodaju parcele na području opštine Čukarica, tvrdeći su da oni vlasnici zemljišta, koje će, navodno, u nekom budućem periodu biti atraktivno za ulaganje i izgradnju.

Da bi uverili reprezentativca Srbije kako je sve „čisto“, pokazali su mu dokumentaciju sa lažnim podacima. Izmišljena imena „vlasnika“ su, prema tvrdnjama Tužilaštva, ubacivali u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima.

Janković i Stefanović uhapšeni su u jednom beogradskom restoranu i to kad im je Stojković doneo 27.000 evra kao „naknadu“ za usluge koje su mu učinili prilikom kupovine zemljišta.

Stojkoviće je na saslušanju ponovio da ga je Stefanović, koga poznaje 20 godina, upoznao sa Jankovićem i da su ga posavetovali da je dobro da investira u kupovinu zemljišta.

„Janković mi je kazao da će za 100.000 evra da mi obezbedi da kupujem samo zemljište koje će ući u dobru gradsku zonu. Taj novac sam mu ne razmišljajući dao na ruke, zbog čega za to nemam dokaz“. ispričao je Stojković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.