U trendu

Glumac Bane Vidaković osuđen na 100 hiljada dinara zbog droge

Viši sud u Beogradu osudio je danas na novčanu kaznu od 100.000 dinara glumca Branislava Vidakovića zbog nedozvoljenog držanja heroina za ličnu upotrebu.

Drugooptuženom Iliji Markoviću je izrečena kazna od godinu i po dana zatvora zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Vidaković od početka procesa tvrdio je za sebe da je već godinama na heroinu. Nakon izlaska iz sudnice rekao da je zadovoljan presudom i da je sud dobro presudio.

On i Marković su bili uhapšeni 17. jula prošle godine kad je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci koju je imao muzičar.

Njih dvojica su navodno seli u automobil „ford“ i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru u kojem živi poznati glumac inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode – da je on (Vidaković) prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

Sud je sredinom decembra prošle godine odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je Vidaković bio zaključio sa Višim javnim tužilaštvom, jer nije sadržao sve uslove propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)