Iz Požarevca je, Interpol ga traži 14 godina, a on – drži restoran

Slaviša Karabašević (48) iz Požarevca uhapšen je 5. avgusta u Sevastopolju, na Krimu, po poternici Interpola iz Srbije.
On je pravosnažno odlukom Apelacionog suda u Kragujevcu 2018. godine osuđen na kaznu od devet godina robije zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

Žeželj je ubijen sa pet hitaca u glavu i telo, ali Slaviša nikada nije priznao da je on počinio zločin. Kazna je izrečena u odsustvu okrivljenog.

Zločin se dogodio u selu Melnica, kod Petrovca na Mlavi, a njemu je prethodila pijanka ubice i ubijenog, i njihovo celovečernje druženje.

Sve se desilo 1. jula 2002. godine. Karabašević je, najpre, presudom Okružnog suda bio oslobođen krivice, ali je Vrhovni sud poništio tu odluku. Na ponovnom suđenju, jula 2005. doneta je oslobađajuća presuda, nakon čega se Slaviši, koji je prethodno u pritvoru proveo tri godine, gubi svaki trag. Karabašević je po izlasku iz pritvora pozvao nemačkog državljanina M. K, koga je ubedio da mu pošalje 7.500 evra, uz obrazloženje da mu taj novac treba kako bi Žeželja oslobodio iz pritvora. M. K. je poslao novac Karabaševiću.

U Sevastopolju je imao restoran i nije se skrivao.

Iz MUP-a Srbije povodom ovog slučaja pisanim putem je saopšteno da se predmet vodi u Osnovnom sudu u Požarevcu, gde smo i dobili navedene podatke.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Anonimni

    Nadam se da će ga naše slavno sudstvo konačno smestiti gde treba.

Napišite komentar