U trendu

Legija ostaje u „Alkatrazu” iz jednog ključnog razloga…

Mogućnost stvaranja kriminalne grupe iza rešetaka navodi se i u najnovijem obrazloženju kojim se odbija molba najpoznatijeg srpskog osuđenika za prebacivanje u zatvor s manjom izolacijom.

– Sledi žalba

Prošle sedmice doneto je rešenje kojim je Ulemeku produženo izdržavanje kazne u posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom kao „srpski Alkatraz”.

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije, podneće žalbu na odluku suda da još dve godine ostane u najstrožem zatvoru u Srbiji, Posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao „srpski Alkatraz”.

Advokat Aleksandar Kovačević, Ulemekov branilac, kaže za „Politiku” da mu nije bio omogućen uvid u izveštaje bezbednosnih službi, Uprave zatvora i tužilaštva kada je pisao zahtev za preseljenje u drugu zatvorsku ustanovu.

Time su Ulemeku, kako tvrdi branilac, prekršena prava na odbranu.

On u ovom zatvoru boravi od otvaranja 2010. godine, kao najčuvaniji srpski osuđenik. Kao razlog zbog kojeg mu se na svake dve godine produžava boravak u tom zatvoru navodi se mogućnost da bi iza rešetaka mogao ponovo da organizuje kriminalnu grupu.

(Dorotea Čarnić, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)