U trendu

LSV: Zaustaviti ekstremiste iz Narodnih patrola

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od policije i tužilaštva da pod hitno spreče protivustavno i nezakonito delovanje ekstremističke grupe „Narodne patrole“.

„Kao što smo imali priliku da vidimo, policija je u Subotici morala da interveniše i tako sprečila mogući incident tokom protesta pripadnika ‘Narodne patrole’ koji su kod Železničke stanice verbalno napali grupu migranata“, saopštila je LSV.

Ta stranka je ocenila da je jučerašnji incident u Subotici samo jedan u nizu incidenata ove ekstremističke grupe koja je i ranije napadala migrante.

„Bezakonje, širenje straha, mržnje i agresija ne smeju biti opcija. Oni nigde, a pogotovo u Vojvodini ne smeju proći. Gradjani se moraju osećati bezbedno, a ekstremisti moraju biti zaustavljeni. Nažalost, institucije o ovom i dalje ćute“, piše u saopštenju.

LSV smatra da ćutanje o ovoj temi nije opcija i da se o ekstremistima i njihovim aktivnostima, koje ugrožavaju miran život i bezbednost gradjana, mora se glasno i jasno govoriti i delovati, jer to i zakon nalaže.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)