U trendu

Malčanski berberin u sudu, roditelji se obratili medijima (video)

Počelo je pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću u javnosti poznatom kao Malčanski berberin, posle pomeranja od sat vremena, jer je optuženi zatražio izuzeće zamenika tužioca.

Ročištu, koje je zatvoreno za javnost prisustvuju i roditelji 12-godišnje devojčice iz Suvog Dola koju je Ninoslav Jovanović oteo krajem prošle godine.

Roditelji očekuju osuđujuću presudu.

„Očekujem da pravda bude zadovoljena, s obzirom na to da smo čekali ovoliko dugo vremena, mislim da bi trebalo to da se reši u što skorijem vremenu“, kaže otac Robert Karimanović.

Majka devojčice smatra da je maksimalna kazna adekvatna za Jovanovića.

„Očekujemo maksimalnu kaznu, za sve rodtelje da budu mirni i da ne prolaze kroz istu situaciju kao što smo mi. Ova bol je do kraja života i želim maksimalnu kaznu za takvog čoveka koji ne misli na budućnost deteta“, rekla je Aleksandra Karimanović.

Zbog osetljivosti slučaja i zaštite interesa maloletnog lica nije saopštena pravna kvalifikacija dela, ali se zna da mu preti kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Maloletnu devojčicu Jovanović je oteo 20. decembra prošle godine na putu do škole, nju je policija pronašla posle deset dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.