Manojlović: Tužbe protiv gradjana koji su branili parkić predstavljaju progon

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Sava Manojlović izjavio je danas da sudski postupak protiv njega i drugih aktivista koji su branili park na Banovom brdu u Beogradu predstavlja progon sa ciljem da se zaplaše gradjani.

„Postignut je sporazum grada, investitora i Inicijative ‘Sačuvajmo naš parkić’ da taj park ostane zelena površina a da investitor povuče tužbe protiv nas, što on nije učinio“, rekao je Manojlović ispred zgrade Drugog osnovnog suda u beogradu, gde bi postupak trebalo da bude održan.

Kako je rekao, sporazum je zapravo potvrdio da su gradjani u pravu i „umesto da dobiju orden“, investitor ne odustaje od tužbi.

„Cilj je da se gradjani zaplaše. Ali šta god da bude, vredelo je boriti se i sačuvati parkić“, izjavio je Manojlović protiv kojeg je investitor podneo više tužbi.

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović, kojeg je investitor takodje tužio, rekao je da to udruženje uvek podržava gradjane koji se bore da šume, reke i druga prirodna bogatstva ne postanu nečija privatna svojina.

Kako je naveo, investitor je njega tužio što je uživo prenosio dešavanja prilikom protesta gradjana.

On je dodao da je protiv inicijative podneto više od 30 tužbi zbog sličnih zalaganja.

Jedna od stanarki zgrade na Banovom brdu Milena Popović rekla je da su gradjani ispunili svoj deo obaveze i prestali sa protestima ali svoju obavezu nije ispunio investitor, već nju i njene komšije i dalje tuži.

„Ako investitor ima problem sa gradom oko ispunjavanja sporazuma neka se njegovim predstavnicima i obrati“, rekla je Popović.

Prema njenim rečima, ona i komšije ne mogu da obezbede investitoru drugu parcelu.

Ona je navela da je park koji su komšije branile jedina zelena površina u okolini zgrade gde žive, dok su ostale postale gradilišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.