U trendu

Mediji: Viši sud odredio Jovičiću pritvor do 30 dana

Predsedniku beogradske opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, Viši sud je odredio pritvor do 30 dana, preneo je danas portal Novosti.rs.

Više javno tužilaštvo u Beogradu prethodno je predložilo sudu da odredi pritvor predsedniku opštine i visokom funkcioneru Srpske napredne stranke, kao i za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na Paliluli.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez gradjevinske dozvole, kao i da je od investitora, za te objekte, protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D.V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su gradjevinski inspektori M.M. (63), Z.R. (68), Dj.R. (62), Z.P. (62), G.P. (52) i D.L. (55) . Osumnjičeni G.P. i D.L. terete se i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.