U trendu

Mlinar zbog jakne upao u mašinu, unuk zatekao stravičan prizor

Dok je mleo žito u svom mlinu, donji deo jakne Jovice Barbulovića (53), iz boljevačkog sela Osnić, uhvatila je pokretna traka, koja je nesrećnog čoveka uvukla u mašinu za sitnjenje žita i gotovo ga potpuno samlela. Tragediju je otkrila starija žena nastanjena u kući do mlina, koja je primetila da mlin krči, kao i da Barbulović ne odgovara na njene pozive.

Sve se desilo prekjuče oko 16 časova. Jovica je ubacivao žito u otvor mlina kada mu se, kako se pretpostavlja, donji deo jakne zapleo o pokretnu traku. On je, ustanovljeno je uviđajem, iako je pokušao da se rukama zadrži, uvučen u mašinu.

Da se nešto čudno događa, primetila je žena koja živi u staroj kući, pokraj mlina. Ona je počela da doziva Barbulovića. Međutim, on se nije oglašavao, pa se baka vratila u kuću i telefonom pozvala Jovičinu porodicu, koja živi na imanju udaljenom nekoliko kilometara od mlina.

– Nedugo po pozivu, do mlina je došao Barbulovićev unuk, star samo 15 godina – pričaju nam meštani Osnića. – On je odmah ugasio mlin i ušao unutra, gde je zatekao stravičan prizor – po celoj unutrašnjosti mlina bili su razbacani delovi tela, a unuk je, po delovima odeće, prepoznao da je reč o njegovom dedi.

Unuk je istrčao iz mlina i odmah pozvao policiju, prenose Novosti.

– Kada smo stigli u Osnić bili smo, najblaže rečeno, zgroženi prizorom koji smo ugledali – ispričao nam je jedan od policajaca koji je prisustvovao uviđaju. – Skupili smo ostatke i predali ih porodici.

Uviđajem je utvrđeno da je u pitanju bila zadesna smrt i da nema tragova, niti indicija da se radi o krivičnom delu.

– U pitanju je nesrećan slučaj – dodaje naš sagovornik. – Barbulovića je uhvatila mašina, uvukla ga u mlin i usmrtila.

U porodici Barbulović, koja je pripremala sahranu glave kuće, bili su očajni.

– Jovica je bio dobar čovek i uzoran domaćin – rekli su nam članovi porodice. – Obrađivao je oko 40 hektara zemlje, vodio računa o oko 70 svinja i 40 krava. Nije zaslužio da nastrada na takav način.

Barbulović, koji je u prethodnom sazivu bio odbornik vladajuće većine u SO Boljevac, biće sahranjen danas na groblju u Osniću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.