U trendu

Momak došao devojci u posetu, pa zajedno otišli u smrt

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju na auto-putu kod Rotenburga u Nemačkoj, poginuli su Anđela Mančić (19), njen momak Miloš Stanojković (20) i ujak Zoran Disić (41). Lekari se bore za život četrnaestogodišnjeg Darka, brata nastradale devojke, dok je njihov otac Mile (46) u stabilnom stanju.

Prema informacijama iz nemačkih medija, tragedija se dogodila u Hernvindenu, predgrađu Rotenburga. Vozač „forda“, u kom su se nalazili Srbi, navodno nije stao na znak „stop“. Velikom brzinom se zakucao u „golf“, koji se zatim odbio i naleteo na „pežo“. Za volanom „forda“ bio je Mile Mančić, otac nastradale devojke.

Kako prenose „Novosti“, Miloš je u Nemačku otišao da iznenadi Anđelu, ali su na kraju zajedno otišli u smrt.

Rođaci Mančića u selu Brza u okolini Leskovca još uvek su u neverici zbog užasne porodične tragedije koja ih je zadesila, i dodaju da je Darko u teškom opštem stanju i da se očekuju efekti operacije kojoj je podvrgnut u utorak, dok je Mile, kažu, stabilno i lekari veruju u njegov oporavak.

Mančići već dve godine žive u mestu Bad Mergenthajm, u nemačkoj saveznoj državi Baden Virtemberg. Mile se bavi baštovanstvom, a njegova supruga je zaposlena kao pomoćni radnik u školi. Darko se tamo školovao, dok se Anđela pridružila porodici tek pre mesec dana.

Posle teške saobraćajne nesreće, sedam osoba prevezeno u bolnicu sa povredama različite težine. Policijski službenici iz Regensburga u čijoj okolini se tragedija dogodila, pohvalili su javno, putem medija, građane koji su pritekli u pomoć.

Istovremeno, ukazali su na veliki problem koji u Nemačkoj postoji i inače, a ovom prilikom, zadao je ogromne poteškoće vatrogascima i Službi hitne pomoći. Radi se o takozvanim gaferima, odnosno mladima koji se u vanrednim situacijama, kao što je ova, okupe na mestu događaja. Snimaju selfije, video-klipove, glasno pevaju, a pritom onemogućavaju policajce na uviđaju i ostale ekipe koje zbrinjavaju povređene, da obavljaju svoj posao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar