U trendu

Monstruozno: roditelji vegani izgladnjivali bebu – umrla s 10 meseci

Roditelje 10 meseci stare bebe koja je umrla u ljubljanskoj bolnici zbog nelečene upale pluća i akutne pothranjenosti, slovenački sud osudio je na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine, a odslužiće je radom za opšte dobro, nakon nagodbe kojom su priznali svoju krivicu za zanemarivanje deteta, objavili su slovenački mediji.

Dete je u bolnicu primljeno sa samo 3600 grama težine, a tragičan slučaj dogodio se još 2011. godine i pobudio veliku pažnju javnosti i socijalnih službi jer je fakultetski obrazovan par iz Mirne Peći s još petoro druge dece i pre tragičnog slučaja odbijao lečenje i zdravstvene preglede.

Vegani koji su odbijali da vakcinišu decu hranili su se samo povrćem, ali i bili zagovornici „prirodnog“ načina lečenja bez pomoći medicine i lekova, a takav su životni stil nametnuli i svojoj deci.

Optužnica protiv njih bila je podnesena tek 2014. godine nakon brojnih medicinskih ekspertiza, najpre zbog uzrokovanja smrti zanemarivanjem deteta, jer ga u opštem slabom stanju nisu odveli lekaru pa je na kraju umrlo u bolnici od posljedica upale pluća koja je dovela do trovanja krvi.

Tokom istražnog postupka, utvrđeno je da su sva njihova deca imala brojne zdravstvene probleme jer im nisu davali uravnoteženu hranu potrebnu za normalan razvoj. Više je dece, kako su pokazali naknadni medicinski nalazi, imalo osteoporozu, nedostatak gvožđa i drugih organizmu potrebnih materija, a kod jednog su otkrivene i promene u mozgu zbog nedostatka vitamina B12.

(Hina)

6 komentara
 1. Anonimni

  Pa to je i rekao bre Bambi. Čitaj malo bolje. To jeste čedomorstvo, ne veganstvo. Izvini se čoveku odmah. 🙂

  1. bambi

   Veganstvo je cedomorstvo ako se primenjuje na decu i bebe. Citaj ti malo bolje. A i tvoje poruke pratim vec mesecima i jasno se moze zakljuciti da nisi cist. Gde se sve skupljate na jednom mestu, da mi je znati, sve gori od grdjeg. Pocev od sektasa, zatucanih verniha, astologo, pobornika bolesnih seksualnih tema, kvazianaliticara, partijasa i parazita. Po ceo dan samo ostavljate neke komentare da trujete i ovo malo ciste svesti u narodu. Ti se sada meni izvini odmah i da te vise nisam video da na takav nacin sa mnom razgovaras. Sram te bilo. Pogledaj koliko branite vegane ili vec kako se zovu. Kako vas nije sramota, bebu ubili, sram vas bilo. Kako vas malo nije sramota.

  2. Anonimni

   Ti definitivno nisi čist. Ajd što ne umeš da čitaš, nego i to što pročitaš ne umeš da shvatiš. Mučeniče…

 2. bjaa=nkko

  da li je zrtva platila, …………Patila je. Cedomorstvo, nije veganstvo.

  1. bambi

   Kako te bre nije sramota, ubili bebu, u najgorim mukama umrla beba. Sram te bilo, ti objasnjavas sta je cedomorstvo a sta veganstvo. Kako te malo malo nije stid i sramota. Trebanju nama tvoje filozofske premise. Ceo svet se hrani normalno, covek je evoluirao u pravcu da mu se digestivni trakt prilagodio za hranu biljnog i zivotinjskog porekla samo vi sektasi veganci istrajavate u vasim bolesnim namerama. Sram te bilo. Boli me dupe da li je zrtva platila ili patila. Ubilil su svestno bebu koja nije imala sanske da se i bori sa bolesnicima. Smrtna kazna. Ako se uoci jos neki primer ovome u nekoj porodici, roditelje pothitno u psihijatrijsku bolnicu. Sram te bilo.

 3. bambi

  Smrtna kazna za roditelje. Inace su mi ti vegani idioti svoje vrste. U pitanju je akt koji proizilazi iz verske zatucanosti. Smrtna kazna za roditelje bez mogucnosti sudnjenja. Na licu mesta. Kao Causevski. Mislite na bebu u svakom trenutku u ovom slucaju. Prema takvim budalama drustvo ne treba da ima milosti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike