U trendu

MUP: Nekoliko osoba napalo policajca prilikom pokušaja blokade Ibarske magistrale

Nekoliko osoba koje su danas pokušale da blokiraju Ibarsku magistralu, napale su policajca N. J. (29) u mestu Županjac kod Lazarevca, saopšteno je iz kabineta Ministra unutrašnjih poslova.

Kako su naveli, do incidenta je došlo oko 18.30 časova, a policija je uhapsila P. Ž. (42), koji je policijskom službeniku naneo udarac u predelu lica.

Ministar unutraših poslova Nebojša Stefanović je najoštrije osudio napad na policijskog službenika i naveo da za osumnjičenog traži najstožiju kaznu.

„Ovakav mučki napad na pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je obavljao redovnu dužnost na regulisanju saobraćaja, je apsolutno nedopustiv. Zato tražim najstrožu kaznu za osumnjičenog koji se usudio da napadne policajca, jer samo tako možemo poslati jasnu poruku da će svako ko podigne ruku na policijske službenike dobiti adekvatnu kaznu“, kazao je Stefanović u saopštenju.

Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 časova i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.