U trendu

Priveden jedan napadač na fudbalere „Napretka“

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu identifikovali su i priveli 30-godišnjeg sugrađanina, osumnjičenog da je u nedelju oko 19 sati, ispred Pionirskog parka u tom gradu, naneo laku telesnu povredu državljaninu Senegala, inače fudbaleru kruševačkog „Napretka“.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, protiv osumnjičenog će, po nalogu nadležnog tužioca, biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, saopštio je MUP.

Mediiji su ranije javili da je dvojicu fudbalera kruševačkog „Napretka“ – Senegalca Ibrahima Ndijajea i Kamerunca Samjuela Baha Regisa – napala grupa huligana.

Kako je preneto, dva mladića su u Pionirskom parku anjpre verbalno, a potom i fizički nasrnula na fudbalere i naneli im povrede.

Kako je za Telegraf izjavila portparolka „Napretka“ Valentina Vasić, napad nije bio na rasnoj osnovi, što joj je potvrdio Ndijaje.

„Nisu ih vređali na rasnoj osnovi, ali jesu psovali. Igrači su ih samo pitali zašto to radite, sigurna sam da nisu ništa izazvali. Svi smo u šoku jer je Ndijaje u klubu već šest i po godina i jedan je od ljubimaca navijača koji mu skandiraju ‘Ibro Srbine’ i ‘Ibro Čarapanu'“, rekla je Vasićeva.

Tim povodom se oglasila i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, koja je najoštrije osudila napad na igrače FK Napredak afričkog porekla.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike