U trendu

MUP: U međunarodnoj akciji uhapšeno sedam osoba, zaplenjeno oružje i municija

Policija je na teritoriji Srbije uhapsila u međunarodnoj akciji sedam osoba i zaplenila više od kilogram marihuane, 243 grama heroina, manju količinu kokaina, i različito oružje i municiju, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zaplenjeno je 23 ručno pravljenih revolvera, 15 konvertibilnih pištolja, devet ručno pravljenih pušaka, po četiri pištolja, puške i ručne bombe, po dva revolvera krateža, ručno pravljeni pištolj, pet lovačkih pušaka, devet detonatorskih kapisli, 2.581 komad municije različitog kalibra i 105 komada municije za konvertibilno oružje.

Međunarodna akcija sprovedena je u okviru Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv pretnji od kriminala, u cilju suzbijanja nedozvoljene izrade, posedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje, navedeno je u saopštenju.

Konvertibilno oružje izgledom podseća na vatreno oružje i s obzirom na konstrukciju i materijal od koga je napravljeno može biti prepravljeno da ispaljuje bojevu municiju, objasnili su iz MUP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.