U trendu

N1: Saslušan svedok od koga je Jovanjica kupovala seme industrijske konoplje

U Specijalnom sudu danas je nastavljeno sudjenje vlasniku poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predragu Koluviji koji se tereti za organizaciju najveće farme marihuane u Evropi – Jovanjicu, kao i ostalim optuženima u tom procesu, prenela je Televizija N1.

Glavni pretres u postupku Jovanjica 1 počeo je saslušanjem svedoka Branimira Melentijevića, vlasnika firme „Sfera“ od kog je Jovanjica kupovala seme industrijske konoplje i dalje je plasirala u prodaju.

Kao svedok trebalo da bude saslušan i Matija Petković, kontrolor u firmi Organic Control System koja izdaje sertifikate za organske proizvode, ali je on bio opravdano odsutan.

Svi okrivljeni u ovom postupku su bili na ročištu, osim Petra Živanovića koji je pozitivan na korna virus.

Droga je u Jovanjici pronadjena krajem novembra 2019, a sudjenje u postupku Jovanjica 1 traje od oktobra 2020.

Optužnica tereti Koluviju za organizovanje kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila i stavljala u promet opojne droge.

U slučaju Jovanjica vodi se još jedan sudski postupak, poznat kao Jovanjica 2, kojim su obuhvaćeni Koluvija i još osmorica optuženih – mahom pripadnici policijskih i bezbednosnih službi.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun ranije je predložio da se ova dva postupka spoje u jedan kako bi se izbegla opstrukcija.

Odluka o tome biće doneta kada se završi pripremno ročište za Jovanjicu 2.

Apelacioni sud je nedavno uvažio žalbu Koluvijine odbrane i pustio ga iz pritvora, te je on sada u kućnom pritvoru sa elektronskom nanogicom, sa kojom uz odredjeni zahtev može i da napušta dom.

Naredno ročište u postupku Jovanjica 1 zakazano je za 10. novembar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.