U trendu

Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti iduće nedelje na javnoj raspravi

Javna rasprava o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti počeće iduće nedelje, najavila je danas potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

„Cilj je da kroz javnu raspravu koja će trajati mesec dana dođemo do dobrog zakona koji će konačno urediti ovu oblast“, rekla je Mihajlović na sednici Koordinacionog tela održanoj u Vladi Srbije.

Ona je ocenila, kako je saopšteno posle sednice, da bi zakon na jesen mogao da se nađe pred poslanicima Skupštine Srbije, nakon završetka javne rasprave i dobijanja mišljenja Evropske komisije o predloženim rešenjima.

„Zakonom koji će predložiti Koordinaciono telo želi se postići što širi društveni konsenzus oko pitanja rodne ravnopravnosti, nasilja u porodici, nasilja nad ženama“, ističe se u saopštenju.

Najavljeno je da će Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost početi izradu Startegije o rodnoj ravnopravnosti uz učešće organizacija civilnog društva, a paralelno sa tim radiće se i na usvajanju indeksa za rodnu ravnopravnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.