U trendu

Napadnuti novinari u Visokoj poslovnoj školi

Fotoreporter agencije Beta Dragan Gojić i novinar Blica Miloš Stanić bili su onemogućeni danas da izveštavaju iz Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, jer ih je verbalno napala i izbacila iz prostorija nastavnica u toj školi Milka Imbronjev.

Novinari su došli u tu ustanovu da izveste o primopredaji dužnosti razrešene direktorke Dragice Tomić i novoimenovanog direktora Patrika Drida.

Izveštače Gojića i Stanića, kao i ostale novinare novosadskih redakcija, uveo je u zgradu i kancelariju direktora novopostavljeni v.d. direktora Drid, ali je jedna od zaposlenih u školi Milka Imbronjev nasrnula na njih i počela da im preti.

Kako je Gojić objasnio, ona je njenu i ostalim novinarima govorila pogrdne reči, izbacivala ih je iz kancelarije i vikala da „ne znaju gde su došli“ i „s kim imaju posla“. Takodje, htela jeda zabrani novinarima Televizije Vojvodine da snimaju, ali novinari su ipak uspeli da zabeleže ceo dogadjaj na kameri.

Policija je na poziv novinara došla u školu i u kratkom roku uzela izjave o incidentu od Gojića, Stanića, Drida i prisutnih.

Odluka o smenjivanju Dragice Tomić doneta je na sednici Vlade Vojvodine 13. aprila, a za vršioca dužnosti direktora VPŠ imenovan je vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Patrik Drid.

Drid je danas hteo da preuzme dužnost, ali Tomićeva nije htela to da učini, pa je Drid napustio školu i kako je naveo, predaće izveštaj pokrajinskoj Vladi o neuspešnoj primopredaji.

Dragica Tomić je novinarima rekla da je odluka vlade o njenoj smeni neustavna, da se žalila Ustavnom sudu i da ne priznaje odluku „odlazeće pokrajinske vlade, koja ja doneta pred izbore“.

Ona je dodala da su Drid i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov „zrenjaninski otporaši koji na silu hoće da preuzmu Visoku poslovnu školu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.