Nov sat vredan preko 700.000 dinara stavila na ruku i pokušala da prođe carinu

Carinici na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili su da putnica, Kanađanka iz Londona, unese u Srbiju sat marke „roleks“, vredan više od 700.000 dinara, koji nije prijavila u pokušaju da izbegne uvozne dažbine, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven u zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave, a kojim se uputila i kanađanka.

Carinska službenica poslala je njen prtljag na kontrolu rentgenom, a detaljnim pregledom u kesi je pronađena prazna kutija ženskog sata „roleks“.

Na pitanje gde se nalazi sat, putnica je odgovorila da je na njenoj ruci, a kada ju je carinska službenica zamolila da ga skine sa ruke, uočila je da se na njemu još nalazi zaštitna folija, što je potvrdilo sumnju da je sat nov.

U rancu putnice je otkriven i račun za sat, čija je vrednost veća od 700.000 dinara.

2 komentara
  1. lanmi84

    Naravno da je strašno, jer ta dva sata vrede 1.5 miliona, a idu u dalju prodaju…direktno na štetu budžeta. Kod njih u Engleskoj ili u Kanadi direktno u zatvor ideš zbog toga…tako da nemoj te patetike prijatelju, jer je to što je otkriveno dobro za sve nas…ali sam naravno razumeo zašto je takva reakcija. 😉

  2. Misko

    Straaaaašno. Pokušala da prenese sat na ruci. Kakav kriminalac.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike