U trendu

Novi užasni detalji nasilja oca Jelene Dokić

Dan pošto je autobiografija Jelene Dokić puštena u prodaju, pojavili su se novi, još užasniji detalji fizičkog nasilja njenog oca Damira.

Dokićeva je u knjizi „Nesalomiva“ napisala da je trpela fizičko i psihičko nasilje, i da je ono počelo kada je imala samo šest godina.

Ona u svojoj knjizi tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening, a nije prolazila ni bez šutiranja posle kojeg bi ostala krvava i modra. Nazivao je „kur*om“, a da je najgore prošla kada je izgubila turnir u Kanadi 2000. godine – dobila je batine od kojih se onesvestila.

Sada su se pojavili novi detalji koji opisuju događaje sa Vimbldona iste godine, kada je Jeleni bilo samo 17.

„Sve je počelo bukvalno prvog dana kada sam uzela reket u ruke i vremenom je gubio kontrolu. Posle poraza u polufinalu Vimbldona od Lindzi Devenport potpuno je poludeo. Udarao me je, vređao… Kada sam konačno pronašla telefon, rekao mi je da sam maloletnica od 17 godina i da se ne vraćam u hotel u kojem je bila cela moja porodica. Spavala sam u svlačionici Vimbldona dok agenti nekih igrača nisu kontaktirali mog menadžera koji me je poveo sa sobom“, napisala je Jelena.

Ona je istakla da je konstantno trpela udarce, čupanje, vređanje, čak i pljuvanje. Njen otac sada živi u Srbiji i ne želi da komentariše ono što piše u knjizi, dok Dokićeva navodi da je njegovo ponašanje imalo veliki uticaj na čitav njen život.

„Psihološko nasilje koje sam trpela me je pogađalo. Kada imate 11, 12 ili 13 godine, takav život može biti izuzetno težak“, dodala je Dokićeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.