U trendu

Optužni predlog protiv deset osoba zbog nasilja u Beogradu posle proslave Crvene zvezde

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog protiv deset osoba zbog sumnje da su 22. maja, posle proslave šampionske titule Fudbalskog kluba Crvena zvezda kod „Beton hale“ izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenima U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R. i I.Š. izrekne kaznu zatvora od 12 meseci, a da okrivljenom V.J. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 18 meseci.

Oni su u grupi s više neidentiufikovanih lica, posle proslave na kojoj je bilo nekoliko hiljada ljudi, ušli u baštu restorana „Lafayette“ gde su „drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja gostiju i zaposlenih radnika restorana“.

Tužilaštvo je opisalo da su oni „uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice.., usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, …od kojih su neki bili povređeni sa posekotinama“.

Neposredno potom policija je u saradnji s Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu lišila slobode 109 punoletnih lica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar