U trendu

Osumnjičena za učeće u pokušaju ubistva Beka ostaje u pritvoru

Viši sud u Beogradu odbio je kao neosnovanu žalbu odbrane Maje Adrovac, koji joj je određen u subotu 18. jula, zbog sumnje da je učestovala u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine, tako da će sledeće nedelje krenuti saslušanja prvih svedoka u toj istrazi.

Krivično vanpretresno veće suda danas je donelo rešenje kojim je delimično uvažena žalba Višeg javnog tužilaštva i preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak tako što je dodalo još jedan razlog za određivanje pritvora, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Rešenje je preinačeno tako što je okrivljenoj pritvor određen i zbog postojanja  posebnih okolnosti koje ukazuju da bi u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo ili dovršila pokušano, precizirala je Koljenšić.

Ranije je Maji Adrovac određen pritvor do 30 dana zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više tužilaštvo u Beogradu na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

U tom tužilaštvu Tanjugu je danas rečeno da su saslušanja svedoka zakazana za iduću sedmicu.

Među predloženim svedocima su, osim oštećenog Beka, njegov vozač, baštovan i batler.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.

Sumnja se da je napadač imao saučesnika.

Adrovac se brani da je tog dana bila celo po popodne na sahrani, a zatim na daći, kao i da to mogu da potvrde brojni svedoci.

Međutim njen DNK identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije nebojša Stefanovuć napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu ona imala u tom slučaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.