U trendu

„Osumnjičeni“ za Jajince, državljanin BIH, već na slobodi

Sud Bosne i Hercegovine pustio je na slobodu, uz meru zabrane napuštanja boravišta, državljanina BIH Jovana Jošila, koji je u subotu u Banjaluci uhapšen po poternici Srbije, rečeno je danas u tom sudu.

Ranije danas bosanski mediji su preneli da je u Banjaluci uhapšeno jedno lice po srpskoj poternici koje se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim nedaleko od porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima.

Jošilo je uhapšen po međunarodnoj difuznoj poternici Interpola Beograd, raspisanoj po nalogu za hapšenje od 5. novembra 2016. godine koji je izdalo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud), preciziraju u Sudu BIH.

Poternica za njim je raspisana u cilju vođenja krivičnog postupka zbog udruživanja radi vršenja krivičnog dela teške krađe u saizvršilaštvu i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi sud BIH i napominje da je zakonima Srbije za pomenuta krivična dela kao maksimalna kazna propisana kazna zatvora do 12 godina.

„Nakon održanog ročišta, Sud Bosne i Hercegovine je juče doneo je rešenje kojim se potraživanom Jovanu Jošilu određuju mere zabrane zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja i obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici, dva puta sedmično“, navodi se pisanoj informaciji suda BIH dostavljenoj Tanjugu.

Sud je nakon izvršenog uvida u predmetni spis ustanovio da je traženi državljanin Bosne i Hercegovine i shodno tome pušten na slobodu uz izrečene mere zabrane, napominje sud BIH .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.