U trendu

Osumnjičeni za ubistvo najboljeg prijatelja sa porodicom danima tragao za njim

Staklorezac Filip Gavranović ne samo da je hladnokrvno ubio svog najboljeg prijatelja Nikolu Ostojića u svojoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, već ga je bez imalo griže savesti četiri dana tražio sa njegovom suprugom!

Gavranović je osumnjičen da je Nikolu Ostojića ubio prošlog petka u svojoj staklorezačkoj radnji, gde je njegovo telo nakon zločina zatrpao tepisima, ramovima i staklom, prodavnicu zaključao i otišao.

Nikolin nestanak istog dana prijavila je njegova supruga Vera i činjenica da ga nigde nema jako je zabrinula sve članove njegove porodice. Vera je o Nikolinom nestanku, ne sluteći da on ima ikakve veze sa tim, obavestila i Nikolinog najboljeg prijatelja Filipa Gavranovića.

A prvi koji je onda zakucao na vrata Ostojića i nudio pomoć njegovoj ženi Veri u potrazi za njim bio je upravo sam Gavranović, prenosi Blilc.

– On je došao na naša vrata bez imalo srama, smirivao nas, grlio Veru, a čak je i učestvovao u potrazi za njim… za njim kojeg je sam ubio… On nije čovek, on je monstrum, jer emotivno biće nije sposobno da uradi tako nešto… – rekla je Milena Jelovac, Nikolina tašta.

Prva informacija koju je porodica dobila iz policije je da je Nikolin telefon lociran u naselju Starčevo u Pančevu. Mnogi Nikolini prijatelji zajedno sa policijom uputili su se u potragu, a na čelu sa njegovom suprugom Verom.

-.Ne mogu da verujem da takvi ljudi postoje. To nije čovek. Porodica mu je fina, ali on je monstrum i za ono što je uradio Nikoli i svima nama, a naročito sedmogodišnjem detetu, kome ne znamo kako da kažemo šta se dogodilo njegovom tati kog je oobožavao, Filip ne zaslušuje da živi – dodala je kroz suze Milena.

Gavranović je otkriven prejuče nakon što je u njega posumnjala supruga Ivana sa kojom se venčao pre tri nedelje. Ona je primetila njegovo čudno ponašanje nakon što je Ostojić nestao, požalila se svom ocu, a onda i pronašla krv na njegovoj odeći.

Viši sud u Beogradu Gavranoviću je sinoć odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na svedoke, kao i zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prethodno, na saslušanju kod tužioca Gavranović se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Gavranoviću se na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od minimum 10 do 40 godina zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)