najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Otklonjena sumnja na ebolu u Novom Sadu

Pacijent koji se leči na Institutu za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, ne boluje od ebole ili od Marburg virusne groznice, potvrdili su rezultati referentne laboratorije Svetske zdravstvene organizacije u Hamburgu, saopštio je danas Institut Batut iz Beograda.

“Stanje pacijenta trenutno je stabilno i dalje je pod zdravstvenim nadzorom u KC Vojvodine. U toku su dodatne analize kako bi se utvrdio mogući uzrok zdravstvenih tegoba pacijenta”, navodi se u saopštenju.

Pacijent, koji je državljanin Srbije, doputovao je u zemlju u sredu iz zapadne Afrike i imao je simptome koji su upućivali na sumnju na tropsku bolest ili ebola virusno oboljenje.

Kako je saopšteno, u cilju dijagnostike mogućeg ebola virusnog oboljenja, uzorak krvi je poslat u referentnu laboratoriju Koolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije u Hamburgu.

“Zdravstveni sistem Srbije adekvatno i pravovremeno je reagovao i u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom sproveo sve neophodne procedure i mere”, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike