U trendu

Policija Srbije na farmi Jovanjica kod Stare Pazove zaplenila 4,5 tone marihuane, devet uhapšenih

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas saopštilo da su njegovi pripadnici po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal našli na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenili su 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen je P.K., odgovorno lice firme „Jovanjica“ u čijem vlasništvu je to poljoprivredno dobro.

Osumnjičen je da je bio vodja organizovane kriminalne grupe koja se bavila gajenjem marihuane.

Zbog istog krivičnog dela, kao članovi grupe, uhapšeni su zaposleni u firmi „Jovanjica“ M.Z. (39), Ž.V. (55), H.S. (37), J.B. (43), Ž.P. (25), B V. (35), M.B. (37) i H.P. (40).

Policija je za još jednom osobom raspisala potragu.

Protiv osumnjičenog P.K. je podneta i krivična prijave zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave jer je policija kod njega našla falsifikovanu službenu legitimaciju.

Protiv vozača automobila u kojem je bio P.K, podneta je prekršajna prijava jer je vozilo, „bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom mimo zakona“.

Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ nadjeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv P.K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar