U trendu

Porodična kuća pretvorena u skladište cigareta

Uprava carina saopštila je da su carinici u dubinskoj kontroli u Novom Pazaru zaplenili gotovo 12.000 boksova različitih cigareta, većinom bez akciznih markica, kao i veću količinu pirotehničkih sredstava.

Kako je navedeno, u kasnim večernjim časovima, tokom dubinske kontrole, carinici su zaustavili i pregledali automobil „VW Caddy“ novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara i tom prilikom u automobilu pronašli 34 boksa cigareta raznih robnih marki.

O tom slučaju su odmah obavešteni javni tužilac i policija uz čiju je saglasnost i saradnju izvršen pretres porodične kuće čoveka u čijim kolima su pronađene cigarete.

Dodaje se da je ubrzo ustanovljeno da je porodična kuća praktično pretvorena u skladište cigareta, jer su u hodniku i podrumu pronađena 753 boksa, a kao vlasnik tih cigareta prijavio se 24-godišnji mladić, inače sin vlasnika kuće.

„Kako je postojala sumnja da to nije konačan broj sakrivenih cigareta izvršen je i pretres zaključanih prostorija u prizemlju kuće koje su očigledno služile kao magacin, a koje inače koristi rođeni brat vlasnika.U tim prostorijama otkriveno je 10.673 boksa raznih cigareta kao i 32 boksa cigareta „Monte Crni“ koje su jedine cigarete koje su imale akcizne markice“, piše u saopštenju i dodaje da je među cigaretama otkriveno i 307 pakovanja raznih pirotehničkih sredstava, odnosno petardi, vatrometa i prskalica.

Uprava carine podseća da je carinska služba Srbije samo u prva dva meseca 2017. zaplenila gotovo 57.000 boksova cigareta i 412 kilograma rezanog duvana i naglašava da u prilog tome da su rezulati borbe protiv krijumčarenja akcizne robe konstantni govori i podatak da je 2016. zaplenjeno gotovo 77.000 boksova cigareta ili pet puta više nego 2015.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.