U trendu

Potsdam: U paketu u blizini Božićnog vašara je eksploziv

Centar nemačkog grada Potsdama gde se održava Božićni vašar evakuisan je danas zbog sumnjivog predmeta, a reč je o paketu u kojem se nalazi eksploziv, saopštila je policija.

Na licu mesta raspoređene su specijalne policijske snage koje ispituju sumnjivi predmet, a prilaz obližnjim ulicama je blokiran, prenose nemački mediji.

List „Potsdamer Nojeste Nahrihten“ opisuje sumnjivi predmet kao paket dimenzija 40 centimetara puta 50 centimetara i navodi da je taj paket bio isporučen apoteci u blizini vašara, prenosi Rojters.

Isti lokalni list piše da je policija primila poziv oko 14:30 sati po lokalnom vremenu nakon što je osoba zaposlena u apoteci otvorila paket i ugledala unutra sumnjive žice i elektronske komponente.

Nemačka je pod jakim merama bezbednosti skoro godinu dana nakon što je tuniski islamista kamionom uleteo u božićni vašar u Berlinu usmrtivši 11 osoba.

U Nemačkoj je ove godine otvoreno 2.600 božićnih vasara, a nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer je ranije ove nedelje rekao da je pojačana razmena informacija i da su preduzeti drugi koraci kako bi se bezbednost dodatno pojačala.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je ove nedelje da je opasnost od napada u Evropi i Nemačkoj „kontinuirano visoka“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.