U trendu

Predsednik i državnici Srbije čestitali uskršnje praznike

Srpska pravoslavna crkva i vernici u nedelju, 24. aprila obeležavaju Vaskrs, najveći hiršćanski praznika.

Danas se obeležava Veliki četvrtak, uspomenu na Tajnu ili poslednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika na kojoj je ustanovljena sveta tajna pričešća, koji prethodi Velikom petku, stradanju Hristovom.

Ministarka Kisić čestitala Uskrs

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić čestitala je danas Uskrs patrijarhu Porfiriju i građanima koji ga obeležavaju po julijanskom kalendaru, sa željom da praznik Hristovog vaskrsenja provedu u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju.

„Vaskrs je praznik nad praznicima, dan pobede života nad smrću, radost novog života, večito nadahnuće pred iskušenjima i izazovima.

Mirović svim vernicima čestitao predstojeći Vaskrs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

On je vernicima poželeo da praznik provedu u dobrom zdravlju i ljubavi sa svojim najbližima.

Pastor čestitao Uskrs po julijanskom kalendaru

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je predstojeće uskršnje praznike sveštenstvu i vernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

”Neka vam ovaj najveći hrišćanski praznik donese u dom ljubav, toplinu i blagostanje. Radujte mu se u krugu svojih voljenih, neka nam ispuni duše mirom, čistotom i učvrsti veru u dobre ljude i bolje sutra. Želim svima dobro zdravlje i srećan i blagorodan praznik. Srećan Uskrs, Hristos vaskrese!“, poručio je Pastor.

Vučević je čestitao Uskrs po julijanskom kalendaru

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je danas Uskrs građanima koji taj praznik obeležavaju.

„U danima praznovanja koji su pred nama, slavimo život uz prisećanje na neprolazne vrednosti pravoslavne hrišćanske vere. Slaviti Uskrs, znači slaviti život, svetlost i novi početak. Hajde da u duhu vaskršnjih dana, razmislimo o suštini samog hrišćanskog učenja, o tome kakvi smo ljudi i da dobro razumemo šta su naši ciljevi u ovozemaljskom životu“, naveo je Vučević.

Direktor Uprave za saradnju s crkvama čestitao Uskrs

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je danas njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu, kulturnim i obrazovnim ustanovama i svim vernicima najveći hrišćanski praznik Uskrs.

„U neprolaznoj radosti pobede Života nad smrću i novog života, Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima srdačno čestitam Praznik nad praznicima, Vaskrs Gospoda Isusa Hrista“, naveo je direktor Uprave Ministarstva pravde za saradnju s crkvama i verskim zajednicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.