U trendu

Preminuo Miroslav Prokopijević

BEOGRAD – Profesor ekonomije, saradnik Instituta za evropske studije i direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijevic iznenada je preminuo u 66. godini, preneo je danas B92.

Prokopijevic je roden 1. novembra 1953. u Lučanima. Diplomirao je 1976. godine na Prirodnomatematickom fakultetu u Beogradu, a potom 1978. i na Filozofskom fakultetu.

Potom je magistrirao na Prirodno-matematickom fakultetu u Beogradu i na FPN-u u Zagrebu, gde je 1981. i doktorirao.

U dugogodišnjoj akademskoj i istraživackoj karijeri Prokopijevic je ostavio veliki broj knjiga, naucnih radova, publikacija i eseja u kojima se najcešce bavio temama iz oblasti tržišne privrede, Evropske unije, kao i tranzicionih reformi u Srbiji, navodi se u saopštenju LIBEK-a, čiji je Prokopijevic bio saradnik.

Pored predavanja na Evropskom univerzitetu, kao i na univerzitetu Donja Gorica, predavao je kao gostujući predavač na univerzitetima u Lajpcigu, Duizburgu, Torinu, kao i na univerzitetu Džordž Mejson u SAD.

Prokopojević će ostati upamćen kao veliki borac za slobodu pojedinca, odgovornu državu i dosledno sprovodenje vladavine prava. U svojim javnim nastupima, na prepoznatljiv nacin, oštro je kritikovao ekonomske i politicke zablude sa kojima naše društvo i dalje živi, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)