U trendu

Privedene dve osobe koje su vredjale učesnike manifestacije protiv homofobije

Policija je danas u Beogradu privela dve osobe zbog incidenata na manifestaciji povodom Medjunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije, saopštio je MUP Srbije.

Prema navodima policije, na štandu Labrisa na Trgu Republike, jedna osoba poprskala je pivom grčke turiste, a druga je nasilno oduzela balon od aktivista te organizacije.

„Policija je odmah privela ove osobe i protiv njih će, nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, biti preduzete odgovarajuće mere“, navodi se u saopšetenju.

Beogradska policija identifikovala je tri osobe, medju kojima dvojicu maloletnika, koje su 29. aprila u centru Beograda napale G.Š. Protiv osumnjičenih za nanošenje teških telesnih povreda nadležnom tužilaštvu podneta je krivična prijava.

Takodje, policija je rasvetlila i napad na N.M. u Požeškoj ulici. Protiv te osobe koja je juče u Požeškoj vredjala, ismevala i gurala N.M. po nalogu tužilaštva podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kako je saopšteno, policija radi i dalje na rasvetljavanju napada na transrodnu osobu, koji se dogodio pre 10 dana u centru grada. Pregledani su svi snimci sa okolnih kamera i identifikacija je u toku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.