U trendu

Profil ubice iz Čačka: Često potezao nož na ukućane, lečio se od droge

Ilija G. (21) ubio je sinoć u porodičnoj kući u naselju Atenica kod Čačka majku Snežanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87). On je uhapšen danas oko 9.30 sati, a komšije i rođaci i dalje su u šoku nakon jezivog zločina. Policija i dalje vrši uviđaj u kući u kojoj se dogodio zločin.

Ilija je, kako kažu meštani, često potezao nož na ukućane, o čemu svedoče česti pozivi policiji zbog porodičnog nasilja.

Komšije sa kojima su reporteri Nova.rs razgovarali kažu da su viđali mladića, a vlasnik ugostiteljskog objekta u blizini porodične kuće ispričao je da je osumnjičeni, sa svojom devojkom, svakodnevno dolazio u njegov kafić.

„Ništa nije ukazivalo da će se dogoditi zločin. Njegov rođeni brat živi i radi u Kragujevcu“, rekao nam je vlasnik kafića.

S druge strane, kako saznaju mediji na licu mesta, ubica se lečio od narkomanije u Opštoj bolnici Čačak. Prema nezvaničnim informacijama, bio je jedno vreme hospitalizovan u bolnici Laza Lazarević u Beogradu.

Prema svedočenjima meštana, policija je često dolazila u kuću Glišovića, jer su prijavljivali nasilje u porodici.

„Pre mesec dana je pušten sa odeljenja čačanske bolnice, lečio se od narkomanije. Često je potezao nož na njih“, navode oni i dodaju da je država kriva zbog toga što nije ranije reagovala.

Inače, uviđaj i dalje traje u kući gde se dogodio zločin, a kako javlja reporterka, inspektori u automobilima stalno „špartaju“.

Inače, MUP se danas oglasio i potvrdio hapšenje Ilije G. (21) zbog teškog ubistva.

Podsećanja radi, Ilija G. došao je sinoć do kuće svojih roditelja, a onda je nožem izbo majku, oca i dedu. Brat je, prema prvim informacijama, pronašao tela i odmah pozvao policiju.

Kako su rekli meštani za Nova.rs, Ilija je igrao fudbal u lokalnom klubu, a majka je radila u konfekciji „B eksport“.

Prema njihovim rečima, bili su „veoma sređena porodica“.

Ipak, šta je pravi uzrok da Ilija počini ovaj zločin, trebalo bi da utvrdi istraga.

Sretenov brat Isidor Glišović rekao je za naš portal da ne zna kako će preživeti tragediju koja ga je zadesila.

„Ovo je strašno, zaista smo pogođeni“, kroz suze navodi Isidor.

Brat od tetke Sretena, Radenko Gagić kroz suze govori da stanuje 200 metara od njega.

„Milana i Snežu sam viđao vrlo često. Moja porodica praktično je nestala“.

Na pitanje kakav je bio njegov rođak koji je izvršio ovaj gnusan zločin, Radenko kaže da se bavio sportom ali da nije bio u prilici često da sa njim razgovara.

Inače, osumnjičenom Iliji je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar