U trendu

Pucnjava na Novom Beogradu, ubijen poznati advokat

Jedna osoba je ubijena, a druga ranjena večeras oko 20 sati, u pucnjavi do koje je došlo u ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Kako navode iz Hitne pomoći, ranjena osoba je prevezena u Urgentni centar, ali nije životno ugrožena.

Beogradski mediji tvrde da je ubijen advokat Dragoslav Miša Ognjanović, a da je njegov sin ranjen.

Ognjanović je bio advokat Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalnom, kao i branilac njegove žene Mire Marković.

Pucnjava se dogodila u ulici Antifašističke borbe oko 20.00 časova.

MUP: Ubijen advokat Dragoslav Ognjanović, traga se za ubicom

U Ulici Antifašističke borbe, ispred zgrade kod broja 45, večeras je ubijen advokat Dragoslav Ognjanovića, njegov 26. godišnji sin ranjen je u predelu desne ruke, a policija intenzivno traga za osobom koja je počinila zločin, saopštio je načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

„Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP-a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen“, naveo je Kovačević.

Na advokata Dragoslava Ognjanovića (56) i njegovog sina, koji nije životno ugrožen, pucano je oko 19.30 časova u Ulici Antifašističke borbe, u prolazi ispred zgrade kod broja 45.

Ognjanović je bio advokat Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalnom, kao i branilac njegove žene Mire Marković.

Ognjanović branio Bojovića, Prelića, savetovao Miloševića

Dragoslav Miša Ognjanović (56), koji je večeras ubijen na Novom Beogradu, bio je advokat krivičar.

Poznat je kao jedan od branilaca Luke Bojovića, koji je u Srbiji pravosnažno oslobođen svih optužbi, a u Španiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

Zastupao je i majku Luke Bojovića, kada je prošle godine bila privođena u Crnoj Gori.

Branio je i Đorđa Prelića, jednog od vođa navijača Partizana koji su osuđeni zbog ubistva Brisa Tatona.

Bio je i u timu advokata koji su pravno savetovali Slobodana Miloševića, koji se pred Haškim tribunalom formalno branio sam.

Pre dve i po godine, u Beogradu je ubijen advokat Vladimir Zrelec koji je pred Specijalnim sudom zastupao Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine u Budvi.

Za ubistvo Zreleca nakon dve godine skrivanja uhapšen je, a nedavno i optužen rođak ubijenog, Vladimir Šaranović.

Prema pisanju medija, rat kriminalnih klanova Bojović-Šaranović traje vise od pet godina i odnosi brojne žrtve, mahom pripadnika klanova, ali i njihove rodbine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.