U trendu

Radnici povredjeni u eksploziji u Fabrici vode u dobrom stanju i van životne opasnosti

Radnici koji su povredjeni prilikom eksplozije u fabrici vode su u dobrom stanju i njima i njihovim porodicama pružena je sva potrebna pomoć, saopšteno je iz Fabrike vode u Zrenjaninu.

Kako se navodi u saopštenju, dvojica radnika su van životne opasnosti, a povrede nisu takve da zahtevaju rekonstruktivnu intervenciju.

Iz Fabrike vode su izrazili nadu u skori oporavak kolega, ali i žaljenje što su, kako navode, neke organizovane političke grupe, kao i pojedini mediji iskoristili ovu nesreću za svoje maliciozno dnevno političko delovanje.
„Nadamo da će sačekati kraj zvanične istrage i pustiti nadležne organe, ali i stručnjake da sačine izveštaje o nemilom dogadjaju“, saopšteno je iz Fabrike vode.
U eksploziji koja se dogodila 14. decembra povredjeni su A.V. (50) i J.M (42).

Od tog dana vodosnabdevanje je preuzelo preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a o uzrocima eksplozije i eventualnom ponovnom početku rada postrojenja za prečišćavanje vode, iz Fabrike vode još nema informacija.

Zrenjaninci se vodom ponovo snabdevaju iz gradskog vodovoda koja je zabranjena za piće još 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Zbog toga veći deo njih svakodnevno kupuje flaširanu vodu za piće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.