U trendu

Rebić: Dugo pripremano ubistvo porodice Djokić, počinjeno iz koristoljublja

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je ubistvo porodice Djokić, iz Aleksnica, dugo i dobro pripremljeno i da je zločin bez ikakve sumnje motivisan koristoljubljem.

„Utvredjeno je da izvršilac, ili više njih, pre nego što se odlučio na zločinački korak nabavio benzin očigledno spremajući se unapred da spaljivanjem uništi i vozilo i žrtve. U ovom trenutku, jer tek treba da bude uradjena i obdukcija posmrtnih ostataka stradalih, zbog ugljenisanosti još se ne može govoriti o načinu na koji su članovi porodice Djokić ubijeni“, rekao je direkor policije za današnju Politiku.

Rebić je naveo da je njihova smrt nastupila posle ponoći izmedju nedelje i ponedeljka, izmedju 24 minuta posle ponoći i dva sata i pet minuta.

„To je vreme kada je njihov automobil prvi odnosno drugi put, vidjen na snimku video-nadzora na glavnoj asfaltiranoj saobraćajnici koja povezuje moravska sela. Put nasipom od Moravca do Tešice veoma je loš i dug oko osam kilometara i sigurno je da je vožnja njime bila duga, najmanje pola sata. To znači da je ubica sa žrtvama proveo skoro sat i po i da je imao dosta vremena za izvršenje i prikrivanje zločina“, rekao je Rebić.

//

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.