U trendu

Rebić: Osumnjičeni za ubistvo advokata biće brzo uhapšen

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da će vrlo brzo biti uhapšen Vladimir Šaranović, koji je osumnjičen za ubistvo advokata Vladimira Zreleca.

On je potvrdio informacije da su pripadnici policijskih jedinica tragali za Šaranovićem kada su sinoć oko 21 sata opkolili zgradu u Ulici srpskih udarnih brigada u beogradskom naselju Kanarevo brdo.

„Zadovoljan sam što smo rešili to ubistvo od pre dve godine. Time smo pokazali da ne postoje slučajevi u fioci i da nema prioriteta u rešavanju. Mi imamo vrlo dobru saradnju sa Interpolom i osumnjičeni će vrlo brzo biti pronadjen i uhvaćen“, rekao je Rebić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Advokat Vladimir Zrelec ranjen je u pucnjavi na Vračaru u decembru 2015. godine, a dvadesetak dana kasnije preminuo je u Urgentnom centru. Zrelec je bio branilac Slobodana Šaranovića, koji je uz Ratka Koljenšića optužen da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, rodjenog brata Luke Bojovića.

Govoreći o nesreći koja se pre nekoliko dana dogodila kod Uba, u kojoj je jedna osoba poginula kada je automobil udario u betonsku barijeru, Rebić je kazao da istraga ide u utvrdjivanju potencijalne odgovornosti putara.

„Istraga se kreće u pravu utvrdjivanja odgovornosti putara, odnosno onih koji su bili nadležni da obezbede taj deo puta“, rekao je Rebić i dodao da je policija prethodno upozoravala javno preduzeće „Putevi Srbije“ na nedostatak signalizacije na tom neotvorenom autoputu.

Upitan da li ima odgovornosti putara i za nesreću koja se dogodila kod Kovačice, a u kojoj su poginule tri osobe, medju kojima dve fitnes reprezentativke Srbije, Rebić je kazao da istraga do sada pokazuje da je „faktor nesreće čovek“.

„U narednih deset do 15 dana ćemo znati da li je saobraćajni znak bio na odgovarajućem mestu, ne bih sada da prejudicaram“, kazao je direktor policije.

On je podsetio da je sada u proceduri nov zakon o saobraćaju, koji propisuje „restriktivniji pristup“ prema mladim vozačima, pošto statistika pokazuje da su od ukupnog broja poginulih u nesrećama mladi od 16 do 30 godina.

Rebić je rekao i da je zadovoljan rezultatima postignutim u borbi s narko dilerima i zapleni narkotika.

„Imamo dobre rezultate, ali oni moraju biti bolji. Do novebra ove godine u odnosu na prethodnu godinu zaplene narkotika su veće za 27 odsto“, rekao je Rebić za RTS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar