U trendu

Šabac: Pacijent nožem ubio medicinsku sestru

U Domu zdravlja u Šapcu jedan pacijent ubio je nožem medincinsku sestru (55), rečeno je agenciji Beta u toj ustanovi.

Prema navodima zdravstvenih radnika sestri je presečena karotida, pa je iskrvarila, pre nego što je prebačena u Urgentni centar.

Napad se dogodio u Četvrtoj zdravstvenoj ambulanti koja je u sistemu Doma zdravlja.

Član gradskog veća Šapca zadužen za zdravstvo Branko Vujković rekao je agenciji Beta da je ovo još jedan od slučajeva koji se dešavaju jer zdravstveni radnici nemaju status službenog lica.

„Ovo je pokazatelj da treba da se zapitamo čemu sva radna tela, hajka na zdravstvene radnike zbog korupcije, a nismo rešili krucijalnu stvar. Država mora da nađe način da zaštiti zdravstvene radnike dok obavljaju svoj posao umesto da stvara razne komisije“, rekao je Vujković.

(Beta)

Uhapšen zbog ubistva žene u Domu zdravlja

Pripadnici MUP-a u Šapcu uhapsili su danas V.V. (41) zbog sumnje da je počinio ubistvo u Domu zdravlja u tom gradu.

Kako je rečeno u MUP-u Srbije, sumnja se da je on jutros u 10.30 sati u Domu zdravlja nožem ubio ženu (56).

Mediji prenose da je žena bila zaposlena kao medicinska sestra u Domu zdravlja.

Lončar: Odmah pokrećremo inicijativu za izmenu zakona

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar osudio je današnje ubistvo medicinske sestre u Domu zdravlja u Šapcu, najavljujući da će odmah biti pokrenuta inicijativa za izmenu zakona po kome bi svaki napad na medicinskog radnika u okviru zdravstvene ustanove bio tretiran kao jedno od najtežih krivičnih dela.

““Više nema šta da se čeka. Odmah pokrećemo inicijativu za izmenu zakona da se svaki napad na medicinskog radnika u okviru zdravstvene ustanove tretira kao jedno od najtežih krivičnih dela i da se za takve napadače predvide najstrože kazne““, rekao je Lončar koji je danas obišao Dom zdravlja u Šapcu.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar je najoštrije osudio današnji incident koji se dogodio kada je pacijent nožem napao medicinsku sestru na radnom mestu i naneo joj smrtonosne povrede, ocenjujući da zdravstvene ustanove moraju da budu oaze mira, mesta gde se građanima pruža pomoć i spašavaju životi, a ne mesta gde deca ostaju bez roditelja samo zato što rade svoj posao.

Lončar je podsetio da je nedavno dobio podršku svih sindikata u zdravstvu, kao i ostalih zdravstvenih institucija, ali i zaštitnika građana Saše Jankovića i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, da se medicinski radnici dodatno zaštite na svojim radnim mestima, a da posle incidenta u Šapcu to mora odmah da se sprovede.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Saki

    Slažem se sa Milovanom, mada je verovatno stradala nevina osoba, medicinske sestre su jako neljubazne, čast izuzecima, lekari su čak mnogo ljubazniji. Moja majka ima visok krvni pritisak i kad god ode u Dom zdravlja, oni joj ga samo još povecaju… Ministar zdravlja bi morao malo da poradi na edukaciji medicinskih sestara o komunikaciji sa pacijentima i kaznama za neljubaznost…

  2. milovan

    Pa to je bilo pitanje dana kada se može desiti?! Čudo jedno da se tako nešto ne dešava svakog dana! Sestre totalno neljubazne, ne rade svoj posao. Svaka je samo zategla uniformu, grudi i dupe i paradira. Pacijentima ne poklanjaju pažnju. A možete zamisliti kako se ponašaju u noćnoj smeni. To je pravi kupleraj. Moj otac je u Smederevskoj bolnici jeo i pio samo kada sam mu ja davao. A kada te zategnute pitam zašto je uvek žedan i gladan, one kažu da neće da jede i pije. STRAŠNO.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike