U trendu

Šabac: Pacijent nožem ubio medicinsku sestru

U Domu zdravlja u Šapcu jedan pacijent ubio je nožem medincinsku sestru (55), rečeno je agenciji Beta u toj ustanovi.

Prema navodima zdravstvenih radnika sestri je presečena karotida, pa je iskrvarila, pre nego što je prebačena u Urgentni centar.

Napad se dogodio u Četvrtoj zdravstvenoj ambulanti koja je u sistemu Doma zdravlja.

Član gradskog veća Šapca zadužen za zdravstvo Branko Vujković rekao je agenciji Beta da je ovo još jedan od slučajeva koji se dešavaju jer zdravstveni radnici nemaju status službenog lica.

„Ovo je pokazatelj da treba da se zapitamo čemu sva radna tela, hajka na zdravstvene radnike zbog korupcije, a nismo rešili krucijalnu stvar. Država mora da nađe način da zaštiti zdravstvene radnike dok obavljaju svoj posao umesto da stvara razne komisije“, rekao je Vujković.

(Beta)

Uhapšen zbog ubistva žene u Domu zdravlja

Pripadnici MUP-a u Šapcu uhapsili su danas V.V. (41) zbog sumnje da je počinio ubistvo u Domu zdravlja u tom gradu.

Kako je rečeno u MUP-u Srbije, sumnja se da je on jutros u 10.30 sati u Domu zdravlja nožem ubio ženu (56).

Mediji prenose da je žena bila zaposlena kao medicinska sestra u Domu zdravlja.

Lončar: Odmah pokrećremo inicijativu za izmenu zakona

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar osudio je današnje ubistvo medicinske sestre u Domu zdravlja u Šapcu, najavljujući da će odmah biti pokrenuta inicijativa za izmenu zakona po kome bi svaki napad na medicinskog radnika u okviru zdravstvene ustanove bio tretiran kao jedno od najtežih krivičnih dela.

““Više nema šta da se čeka. Odmah pokrećemo inicijativu za izmenu zakona da se svaki napad na medicinskog radnika u okviru zdravstvene ustanove tretira kao jedno od najtežih krivičnih dela i da se za takve napadače predvide najstrože kazne““, rekao je Lončar koji je danas obišao Dom zdravlja u Šapcu.

Kako je navedeno u saopštenju, ministar je najoštrije osudio današnji incident koji se dogodio kada je pacijent nožem napao medicinsku sestru na radnom mestu i naneo joj smrtonosne povrede, ocenjujući da zdravstvene ustanove moraju da budu oaze mira, mesta gde se građanima pruža pomoć i spašavaju životi, a ne mesta gde deca ostaju bez roditelja samo zato što rade svoj posao.

Lončar je podsetio da je nedavno dobio podršku svih sindikata u zdravstvu, kao i ostalih zdravstvenih institucija, ali i zaštitnika građana Saše Jankovića i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, da se medicinski radnici dodatno zaštite na svojim radnim mestima, a da posle incidenta u Šapcu to mora odmah da se sprovede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.