U trendu

Snalažljivi, ali ne dovoljno: Švercovali zlato u donjem vešu i brushalterima

Carinici su tokom praznika na graničnim prelazima Gradina i Batrovci zaplenili oko 1.200 grama zlata, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Kako je navedeno, na prelazu Gradina, prilikom izlazne kontrole, zaplenjeno je više od 750 grama zlata u vozilu „seat alhambra“, kojim je putovalo troje državljana BiH, a detaljnim pregledom tog vozila, carinici su kod jedne putnice u donjem vešu pronašli oko 400 grama zlatne prašine i oko 70 grama lomljenog zlatnog nakita.

Potom, u istom vozilu, kod druge putnice u brushalteru, pronađeno 140 grama lomljenog zlata, da je i kod trećeg putnika u novčaniku pronađeno oko 50 grama topljenog zlata.

Na prelazu Batrovci, u teretnom kombiju „iveko“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana, carinici su najpre u kaseti za dokumenta pronašli kovertu sa devet narukvica od belog zlata, teških oko 60 grama.

Potom, carinici su u ručnoj torbi suvozača pronašli još 400 grama nakita od žutog zlata i pozlaćeni švajcarski ručni časovnik „Rodeo“.

Vrednost zaplenjenog nakita je procenjena na oko 12.000 evra, a protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.