U trendu

Srbiju okovao ledeni talas: Vranjanac umro od hladnoće, otežan saobraćaj zbog snega

U Srbiji je i dalje na snazi crveni meteoalarm. Vanredna situacija je u deset opština, najkritičnije na jugu Srbije. Evakuisano oko 120 osoba tokom noći.

Na području Blaca smetovi i do tri metra. Saobraćaj se obavlja otežano, a kamionima s prikolicom zabranjen je prilaz Kopaoniku i Goču. Velika Morava je zaleđena, a zbog leda je obustavljena plovidba na Dunavu i Savi.

Muškarac star 56 godina pronađen je mrtav u nedelju u Vranju, potvrđeno je Novostima u vranjskoj policiji. Utvrđeno je da je čovek za koga se predpostavlja da je krenuo u nabavljanje drva za ogrev pošto je kod sebe imao testeru, pao i povredio nogu s obzirom da mu je bila polomljena butna kost.U policiji kažu da su lekari konstatovali da je smrt nastupila usled smrzavanja.

Na državnim putevima na području Šumadije i Pomoravlja ima do pet centimetra snega, putni pravci su prohodni ali se saobraćaj odvija otežano, saznaje Beta u dežurnoj službi Preduzeća za puteve „Kragujevac“.

Sneg pada od 6.00 na području Šumadije i Pomoravlja, a ekipe Preduzeća za puteve su neprekidno na terenu na svih devet punktova.

U dežurnoj službi navode da nema „kritičnih“ mesta, ali se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija otežano.

U Javno komunalnom preduzeću „Čistoća“ je rečeno da su prohodni svi putevi na seoskom području, kao i u gradu Kragujevcu koje održavaju njegove ekipe.

Glavne gradske saobraćajnice se od petka posipaju prvi put tečnošću kalcijum-hlorid koja je efikasnija od soli, a takodje je ekološka i ne oštećuje asfalt, prenosi Beta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.