Srpkinja ubila tek rođene blizance: Jednu bebu udarala o zid, drugu mrtvu ostavila u korpi za veš

U krivičnom sudu u Lucernu, u Švajcarskoj 23-godišnja Srpkinja osuđena je na dve godine i 10 meseci zbog ubistva svojih tek rođenih blizanaca.

Međutim, u zatvoru će provesti samo godinu dana, nakon čega će biti puštena na uslovnu slobodu u trajanju od 22 meseca, prenosi Blic.

Stravičan zločin dogodio se 10. decembra 2015. godine u Lucernu, kada se „Jelica“ (ime je promenjeno u sudskim dokumentima) porodila sama u svojoj kući. Od porodice i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo.

Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dečaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu.

„Jelica“ se danas pred sudom branila da ne zna kako se osećala kada je to uradila. Kao i da „ne zna šta joj se motalo po glavi“. Potvrdila je sve gore navedene navode o zločinu.

Pred sudom je izjavila da je nekoliko mjeseci ranije ostavio dečko, otac blizanaca, takođe Srbin. Kako je objasnila, on je tražio da pobaci, a ona to nije htela.

Na sudu je ispričala i da njeni ukućani, roditelji i sestra nisu znali da se porodila.

– Beba je plakala i to nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se – rekla je.

Psiholozi su utvrdili da je „Jelica“ imala blaži psihički poremećaj. Tokom suđenja tužilac je tvrdio da je „Jelica“ koja je odrasla na farmi u Srbiji „tamo naučila kako da se nosi sa neželjenim rođenjima“.

– Obdukcija je utvrdila da je beba živela još 30 minuta nakon porođaja. To je nesumnjivo bilo ubistvo – rekao je on.

On, takođe, u završnoj reči, insistira na tome da „Jelica“ nije naivna.

– Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta vlasti i prilagođavala svoje izjave – tvrdi tužilac.

Kako je rekao, smatra da je za „Jelicu“ abortus u bolnici bio preskup, pa se odlučila na ovaj užasan korak.

– Ne postoje osnove za ublažavanje. Zahvtevam zatvorsku kaznu od osam godina robije – rekao je on.

Sudija je izricanje presude počeo rečima:

– Jelica S. je kriva za čedomorstvo i ubistvo dece i zbog toga je osuđena na kaznom zatvora u trajanju od 2 godine i 10 meseci – rekao je sudija, a potom obrazložio presudu:

– Zločin nije planiran, ali je svakako težak. Subjektivno, s druge strane, to je bila stresna situacija. Izrečena je maksimalna kazna od 34 meseca. Ako majka ubije svoje dete nakon porođaja, kazna je do tri godine.

2 komentara
  1. Anonimni

    Ovu profuknjacu treba na dozivotnu robiju kakva je to majka pa pogledajte kod zivotinja kako cuvaju svoje mladunce a sta ona uradi mnogi bih dali sve dase ostvare kao roditelji a ona ubi svoja dva andjela ma treba je na lomacu profuknjacu.

  2. bambi

    Ma furajte vi i dalje akciju Stop nasilja nad zenama! Ocevi uvek moraju da budu monstrumi a majke su jadne samohrane mamice! Vec punih 50 godina sudovi po automatizmu dodeljuju decu majkama i to u 99% slucajeva. Normalno, jadne samohrane mamice su ukapirale to i sada caruje sveto trojstvo, zatrudni cero sa nekim dobro stojecim, odmah se razvedi i po mogucnosti tuzi ga za par izmisljenih nasilja i na kraju pokupi alimentacionu finanskijsku zaradu! Hek trik! Dete ce sigurno tebi dodeliti. Upisi ga samo u vrtic, ne dozvoli dok traje parnicni postupak da otac ni vidi dete i onda ce socijalni radnici i sudski vestaci reci pa dobro, nemojmo da menjamo dete se vec naviklo na mamicu i na obdaniste, tj. dete dodeljujemo mamici. Eto, ova podmuklost funkcionise 50 godina. A mamice, jadne samohrane uboge mamice, pravac intimni prjatelji, kafici, dzipovi, pirsing, tatu, cigarice, alkohol, ekstazi, ne mora da radi citav zivot, pare padaju sa neba, kerovi u jednoj ruci, ajfon u drugoj, vrcka, svrca, od jednog do drugog momka! Sto da ne! Decu brze bolje cusne u vrtic pre podne, popodne babi i dedi i ona je zenska do jaja! Sto bre ona da ima porodicu, da kuva, da pere, da polaze racune muzu, pa ovako je tri puta bolje, E vidite, jadna je ovakva drzava koja ovo dopusta. Zasto ministarstvo ovo dozvoljava. Ovo je hiperprodukcija sponzorusa, starleta, narkomanki, blogerki ili vec kakva parazitska zvanja. Statistika nadleznog ministarstva jasno kaze. Brakovi traju u proseku sedam godina, preko 100.000 beba i male dece ne mogu da vide svoje oceve zbog izivljavanja majki u potrazi za alimentacijom. Barem da taj novac trose na dete. U stanju su detetu parce hleba da ne kupe. Ocevi su ti koji predstavljaju i oca i majku i koji kompletno izdrzavaju decu cak i takve bivse supruge. Ovo je strasno. Zene hoce da budu ravnopravne sa muskarcima po svim pitanjima ali u sudnici ne zele da budu ravnopravne.

Napišite komentar