U trendu

Srpkinja ubila tek rođene blizance: Jednu bebu udarala o zid, drugu mrtvu ostavila u korpi za veš

U krivičnom sudu u Lucernu, u Švajcarskoj 23-godišnja Srpkinja osuđena je na dve godine i 10 meseci zbog ubistva svojih tek rođenih blizanaca.

Međutim, u zatvoru će provesti samo godinu dana, nakon čega će biti puštena na uslovnu slobodu u trajanju od 22 meseca, prenosi Blic.

Stravičan zločin dogodio se 10. decembra 2015. godine u Lucernu, kada se „Jelica“ (ime je promenjeno u sudskim dokumentima) porodila sama u svojoj kući. Od porodice i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo.

Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dečaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu.

„Jelica“ se danas pred sudom branila da ne zna kako se osećala kada je to uradila. Kao i da „ne zna šta joj se motalo po glavi“. Potvrdila je sve gore navedene navode o zločinu.

Pred sudom je izjavila da je nekoliko mjeseci ranije ostavio dečko, otac blizanaca, takođe Srbin. Kako je objasnila, on je tražio da pobaci, a ona to nije htela.

Na sudu je ispričala i da njeni ukućani, roditelji i sestra nisu znali da se porodila.

– Beba je plakala i to nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se – rekla je.

Psiholozi su utvrdili da je „Jelica“ imala blaži psihički poremećaj. Tokom suđenja tužilac je tvrdio da je „Jelica“ koja je odrasla na farmi u Srbiji „tamo naučila kako da se nosi sa neželjenim rođenjima“.

– Obdukcija je utvrdila da je beba živela još 30 minuta nakon porođaja. To je nesumnjivo bilo ubistvo – rekao je on.

On, takođe, u završnoj reči, insistira na tome da „Jelica“ nije naivna.

– Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta vlasti i prilagođavala svoje izjave – tvrdi tužilac.

Kako je rekao, smatra da je za „Jelicu“ abortus u bolnici bio preskup, pa se odlučila na ovaj užasan korak.

– Ne postoje osnove za ublažavanje. Zahvtevam zatvorsku kaznu od osam godina robije – rekao je on.

Sudija je izricanje presude počeo rečima:

– Jelica S. je kriva za čedomorstvo i ubistvo dece i zbog toga je osuđena na kaznom zatvora u trajanju od 2 godine i 10 meseci – rekao je sudija, a potom obrazložio presudu:

– Zločin nije planiran, ali je svakako težak. Subjektivno, s druge strane, to je bila stresna situacija. Izrečena je maksimalna kazna od 34 meseca. Ako majka ubije svoje dete nakon porođaja, kazna je do tri godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.