Štab Pirota o požaru na Staroj planini: Stanovništvo i imovina nisu ugroženi

Gradski štab za vanredne situcija Pirota je danas saopštio da požarom na Staroj planini nisu ugroženi stanovništvo i imovina.

Štab je dodao da „redovno komunicira s predsednicima Mesnih zajednica sela Dojkinci i Topli Do na Staroj planini, i sa Sektorom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije radi preduzimanja potrebnih mera na sanaciji požara“.

Kako se navodi, obavljeno je helikoptersko izvidjanje i sve raspoložive snage iz Pirota i drugih gradova Srbije su angažovane za gašenje požara.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić je danas izjavio da je požar koji je u nedelju izbio na Staroj planini i prešao iz Bugarske u Srbiju, zahvatio suvu travu i rastinje, da „nema ugroženog stanovništva, niti objekata, i da su na terenu sva raspoloživa sredstva i ljudstvo Sektora za vanredne situacije.

Marić je dodao da zbog dima požar ne mogu da gase letelice.

Požar na nepristupačnom terenu na Staroj planini gasi 57 vatrogasaca iz Pirota, Dimitrovgrada, Babušnice, Niša, Zaječara, Leskovca, Smedereva, Pančeva i Beograda, s 20 vozila, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.