U trendu

Stefanović osudio razbojništvo nad izbeglicama

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najoštrije je danas osudio razbojništvo, nezakonito i nehumano ponašanje policijskih službenika prema sirijskim državljanima, saopštio je MUP.

„Zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova je da brine o bezbednosti migranata i neće dozvoliti da se oni osećaju nesigurnim u Srbiji, niti da ih bilo ko pljačka ili maltretira. Hapšenje pripadnika policije koji je oduzeo novac od migranata je još jedan dokaz da je MUP rešen da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima“, naglasio je Stefanović.

On je dodao da je MUP dobio još jednu potvrdu da je ideja ojačavanja Sektora unutrašnje kontrole dobra i da se „moramo izboriti sa pojedincima u sopstvenim redovima koji kaljaju ugled najvećeg broja policajaca koji pošteno i odgovorno rade svoj posao“.

„Značka nikome neće biti štit od zakona i svaki oblik kriminala ćemo najstrožije sankcionisati“, rekao je ministar i pozvao sve migrante, ali i građane, da prijave one koji se ogreše o zakon.

MUP je ranije danas saopštio da je jedan policajac uhapšen, dok se za drugim traga, zbog toga što su 18. avgusta dvojici migranta uzeli 2.050 evra.

Uhapšeni M.K. (24) prišao je oštećenima i, pokazavši službenu legitimaciju i pištolj koji je držao ispod jakne, zahtevao od njih da sve predmete izvade iz džepova, a zatim je od prvog oštećenog oduzeo 1.400 evra, a od drugog 650 evra, kao i lična dokumenta, navodi se u saopštenju.

Policija radi na identifikaciji drugog osumnjičenog policijskog službenika, dok će M.K. biti priveden nadležnom javnom tužilaštvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.