U trendu

Subotica: U pritvoru maloletnici koji su silovali devojčicu

Sudija za maloletnike Višeg suda u Subotici doneo je rešenje kojim su stavljeni u pritvor maloletni I.H. (16), P.S. (16) i A.B. (15) protiv kojih je pokrenut pripremni krivični postupak zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela razbojništva i silovanja, saopštio je danas taj sud.

Sud je rešenje doneo 12. aprila, a maloletnici su stavljeni u pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i osobitih okolnosti koje ukazuju koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog dela.

Kako je navedeno u saopštenju, događaji za koje se ovi maloletnici osnovano sumnjiče su bili 11. i 12. aprila na području naselja Radijalac i Karađorđev Put u Subotici.

Kako su preneli mediji, subotička policija je uhapsila trojicu maloletnika koji su prošle nedelje u kući na periferiji grada maltretirali i seksualno zlostavljali dvanaestogodišnju devojčicu.

Takođe, sumnja se da su 11. i 12. aprila u naselju Radijalac napali jednu ženu i strgli joj zlatni lanac, a da su jednom muškarcu na Karađordevom putu u Subotici oteli novac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.