najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Švedska: Lekaru deset godina zatvora za kidnapovanje žene

Švedski lekar Martin Peter Treneborg osuđen je danas na deset godina zatvora zbog kidnapovanja jedne žene i njenog držanja u specijalno izgrađenom zvučno izoliranom bunkeru.

Treneborg, koji je ženu držao zatvorenom šest dana, priznao je krivicu za otmicu, ali je negirao i oslobođen je optužbi za silovanje, preneo je Rojters.

Tužilaštvo je tvrdilo da je on nameravao godinama da drži ženu u bunkeru kao svoju devojku. Okružni sud u Stokholmu je u presudi naveo da je lekar veoma dugo i u detalje planirao nedelo.

“Pored toga, lekar je žrtvu izložio velikoj opasnosti dajući joj lekove i držeći je zarobljenom u veoma neudobnim položajima, u bunkeru koji je bio svetlosno i zvučno izoliran”, stoji u presudi.

Treneborg (38) je ženi na večeri u Stokholmu dao jagode “obogaćene” sedativom, a zatim je odvezao u specijalno izgrađen bunker u svojoj izolovanoj kući na jugu Švedske, oko 550 kilometara od prestonice.

Bunker je imao elektronsku bravu i nekoliko prostorija, uključujući toalet, a njegova izgradnja je trajala nekoliko godina.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike