U trendu

Teško povredjen radnik u flotaciji Zidjina u Boru, prebačen u Beograd

Boranin V.D. (1986) radnik mašinske službe održavanja u borskoj flotaciji rudnika „Jama“ Serbia Zijin Copper, zadobio je teške telesne povrede prilikom pada na beton sa šest metara visine dok je sa kolegama radio na sanaciji gazišta kroz koje je i propao.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović, potvrdio je danas za sajt istmedia.rs da je radnik primljen sa teškim telesnim povredama opasnim po život.

„Pacijent je primljen sa teškim povredama opasnim po život, ali je bio svestan i komunikativan. Zadobio je teške povrede kičme i butne kosti nakon čega je prebačen u Urgentni centar u Beogradu gde bi trebalo da bude operisan“, rekao je Joksimović.

O ovom dogadjaju obevešten je Opštinski javni tužilac i naložen je uvidjaj kako bi se ustanovilo da li postoje elementi krivičnog dela.

Inače, nesreća se dogodila u petak u drugoj smeni, a povredjeni radnik je, navodno, od strane neposrednog rukovodioca upućen da obavi radove bez zaštitnog pojasa kojim bi bio osiguran.

Kako saznaju novinari ovog sajta od radnika, i u drugim pogonima je slična situacija kada je reč o bezbednosti, radnici se šalju na radne zadatke bez sredstava za zaštitu na radu, izuzev šlemova, koji su nedovoljni u situaciji kao što se dogodila u petak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar